In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS Nieuws

'Meer cruiseschepen naar Zeeland'

Het aantal riviercruiseschepen dat in Zeeland aanlegt moet bijna verdubbelen van 270 naar 450 per jaar. Ook moeten er meer zeecruiseschepen naar Zeeland komen. De verwachting is dat er volgend jaar vijf aanleggen in Vlissingen, maar dat moeten er in 2020 vier keer zoveel zijn. Dat staat in een rapport van de Stichting Cruisetoerisme Zeeland.

In het onderzoeksrapport staat dat er in Zeeland veel meer moet worden samengewerkt. "Bijvoorbeeld op het gebied van promotie bij de touroperators. Zij bepalen waar de gasten naartoe gaan. We moeten Zeeland veel beter verkopen. Dat vraagt niet alleen om samenwerking binnen Zeeland maar ook met andere havens waar de routes van die schepen langs liggen", zegt Jacques Suurmond, voorzitter van de stichting tegen Omroep Zeeland.

Cruise-ambassadeur

De stichting wil een speciale cruise-ambassadeur aanstellen. "Dat moet iemand zijn die ondernemers kan binden maar ook oog heeft voor het promoten van Zeeland als gebied waar het fantastisch vertoeven is."

Met de ambities van de stichting blijft Zeeland een kleine speler op de Nederlandse cruisemarkt. In Amsterdam komen dit jaar 142 zeecruiseschepen aan. In Rotterdam worden volgend jaar 60 zeecruiseschepen verwacht.

Advertentie via Ster.nl