NOS Nieuws

Rusland sluit ontmoeting met Turken niet uit

De Russische minister Lavrov van Buitenlandse Zaken sluit niet uit dat hij deze week zijn Turkse collega Cavusoglu zal ontmoeten op een OVSE-bijeenkomst in Belgrado. Lavrov is benieuwd wat Cavusoglu te zeggen heeft, zei hij op de Russische televisie.

Het zou de eerste ontmoeting op hoog niveau zijn sinds de Turken vorige week een Russisch gevechtsvliegtuig neerhaalden bij de Syrische grens. Direct na de crash stelde Turkije al voor dat de ministers van Buitenlandse Zaken elkaar zouden ontmoeten, maar dat hield Rusland toen af.

Een dag na het neerhalen van het vliegtuig sprak Lavrov telefonisch met Cavusoglu. Rusland eiste excuses van de Turken, maar Ankara weigerde die te maken.

IS-olie

Het Russische ministerie van Defensie beschuldigt Turkije ervan de grootste afnemer te zijn van illegale, door terreurbeweging Islamitische Staat gewonnen olie. Moskou zegt te beschikken over satellietbeelden waarop te zien is dat olietrucks de Syrisch-Turkse grens oversteken. Of de door Sputniknews.com getoonde beelden authentiek zijn is niet bekend.

De Turkse president Erdogan en zijn familie zijn volgens de Russen bij de handel in IS-olie betrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl