NOS Sport

Woods is radeloos: mijn arts weet het ook niet

Woods weet niet wanneer hij weer kan golfen

Tiger Woods heeft geen idee wanneer en óf hij ooit weer kan golfen. De Amerikaan werd drie keer geholpen aan zijn kwetsbare onderrug, maar kan nog steeds niet beginnen met zijn revalidatietraject.

"Ik heb geen idee wanneer mijn rug hersteld zal zijn. En mijn arts ook niet", zei Woods dinsdag bij het PGA-toernooi Hero World Challenge, waar hij namens zijn foundation als gastheer optreedt. "Er staat geen termijn voor mijn herstel, dat is het moeilijkste."

De laatste keer dat Woods in competitief verband een golfclub in zijn handen hield, was op 23 augustus in North Carolina. Zijn rugblessure belet hem sindsdien zelfs de geringste trainingsactiviteit. "Ik loop. En dan loop ik nog wat meer. Ik kan nergens naar vooruitkijken, nergens naar toewerken. Soms vraag ik me af: waar is het licht aan het eind van de tunnel?"

Vanaf nu beschouw ik ieder potje goed golfen als een extraatje.

Tiger Woods

Einde carrière?

De 39-jarige golflegende is afgezakt naar plaats 400 op de wereldranglijst, die hij ooit 683 weken aanvoerde. Toch wil Woods, winnaar van veertien majors, nog geen punt achter zijn carrière zetten.

"Vanaf nu beschouw ik ieder potje goed golfen als een extraatje, maar ik wil nog wel achter 'de jongens' aan", aldus Woods.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl