In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Permanent extra bussen naar azc Ter Apel

Er komen permanent negen extra busritten van en naar het asielzoekerscentrum in Ter Apel. RTV Noord schrijft dat de provincies Groningen en Drenthe buslijn 73 tussen Groningen en Emmen elke dag vaker laten rijden.

Door de grote vluchtelingenstroom werd in september al besloten tijdelijk achttien extra busritten per dag uit te voeren. Negen daarvan krijgen nu een permanente status. "Vooral tussen twaalf uur en vijf uur 's middags is het druk", zegt gedeputeerde Fleur Gräper (D66).

Eigen bushalte

De uitbreiding van de ritten kost 155.000 euro. De provincies Groningen en Drenthe willen dit bedrag claimen bij het Rijk.

Vanaf maart 2016 krijgt het asielzoekerscentrum ook een eigen bushalte. Provinciale Staten vroegen eerder al om die halte. "We hebben nu besloten dat buslijn 73 vanaf het centrum in Ter Apel naar het asielzoekerscentrum rijdt en daarna weer terug om vervolgens zijn normale route te vervolgen."

De totale reistijd van buslijn 73 wordt een paar minuten langer. De extra kilometers die de bus gaat rijden, worden niet verrekend in de ritprijs.

Advertentie via Ster.nl