Bert van Oostveen
NOS Voetbal

KNVB houdt vertrouwen in Van Oostveen

Bert van Oostveen blijft tot 1 januari 2019 voorzitter van het bestuur betaald voetbal. De raad van commissarissen betaald voetbal herbenoemde hem dinsdag tijdens de algemene vergadering betaald voetbal.

"Ik voel onze herbenoeming vooral als een steun in de rug voor ons allemaal", aldus Van Oostveen in een persbericht. "We hebben in sportief opzicht wind tegen en nu knokken we met zijn allen om ons voetbal terug te brengen op de plaats waar het hoort; op eindtoernooien dus."

De positie van Van Oostveen, ook directeur betaald voetbal, stond het afgelopen jaar door de matige prestaties van het Nederlands elftal en het missen van Euro 2016 onder druk. Zijn keuze voor Guus Hiddink pakte niet goed uit en na het vertrek van Hiddink in juni slaagde Danny Blind er niet in het tij te keren. Zijn functie als directeur is voor onbepaalde tijd.

'Juiste man op juiste plek'

"Natuurlijk hebben we elkaar diep in de ogen gekeken na de teleurstelling van Oranje en speelde dat mee bij de evaluatie van het functioneren van de directie", lichtte voorzitter Johan Lokhorst van de RvC toe. "Maar de conclusie van de RvC is eensgezind daarover: als RvC maken wij een rationele keuze en dan is onze overtuiging dat Van Oostveen de juiste man op de juiste plek is. Als voorzitter van het bestuur en als directeur betaald voetbal."

De 45-jarige Van Oostveen is sinds 1 september 2010 voorzitter van het bestuur betaald voetbal en directeur betaald voetbal. Hij volgde destijds Henk Kesler op.

De RvC herbenoemde ook Jean-Paul Decossaux. De commercieel directeur van de KNVB blijft daardoor tot 1 april 2019 lid van het bestuur betaald voetbal. Decossaux is sinds 1 december 2009 commercieel directeur van de KNVB en sinds 1 april 2010 lid van het bestuur betaald voetbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl