NOS Nieuws

Werkgevers halen alles uit de kast om talent binnen te halen

Werkgevers gaan steeds verder om toptalenten aan zich te binden. Die zijn vooral op ICT-gebied erg schaars, terwijl het aantal vacatures de laatste jaren enorm toeneemt. Bedrijven hebben daarom veel geld over voor het aantrekken van de jonge talenten.

"Er wordt om die mensen gevochten", zegt Robin Friend van Business Talent Network. Dat online wervingsplatform zoekt hoogopgeleide jongeren voor zo'n 300 bedrijven. "Bedrijven gooien er steeds meer geld tegenaan." Met bijvoorbeeld een vierdaags uitje naar New York of Dubai, of skiën in Zwitserland proberen bedrijven indruk te maken op de jongeren, legt Friend uit. "De budgetten die bedrijven besteden aan dit soort wervingsacties, zijn sterk gestegen."

Werkgevers doen alles om ICT-talent te lokken

"Nog voordat ik mijn bachelor informatica af had, was ik al door zes bedrijven benaderd", zegt Bas Hoogeboom. Hij is voorzitter van de studievereniging Informatica in Utrecht.

"Bijna 100 procent van de mensen die hun bachelor hebben afgerond, komen aan een baan. Dus zodra je je diploma hebt, ben je verzekerd van een baan." De studenten informatica in Utrecht merken dan ook niets van de relatief hoge werkloosheid in Nederland.

Ze beseffen dat ze niets te klagen hebben, al zitten bedrijven soms zo achter studenten aan dat het agressief kan overkomen. "Soms moeten we aan bedrijven vragen om onze gegevens goed op te slaan, zodat we niet de hele tijd worden lastiggevallen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl