Humboldtpinguïns
NOS Nieuws

Dodelijk pinguïndrama in Duitse dierentuin

In de dierentuin van Dortmund zijn opnieuw dieren dood gevonden of verdwenen. Het gaat om drie humboldtpinguïns. Een pinguïn is met een hoofdwond aangetroffen bij de flamingo's en aan zijn verwondingen overleden. Twee pinguïns zijn verdwenen. De dierentuin gaat ervan uit dat het duo is gestolen.

Wat zich precies heeft afgespeeld, is onbekend. Medewerkers van de Dortmunder Zoo ontdekten de gewonde pinguïn en de verdwijningen maandagochtend. Zij schakelden direct de politie in.

Hoe de humboldtpinguïn met een hoofdwond bij de flamingo's is beland, zo'n 200 meter van het pinguïnverblijf, is vooralsnog een raadsel. Autopsie moet opheldering geven over de doodsoorzaak van de pinguïn.

De drie pinguïns waren allemaal nog geen jaar oud en geboren in de dierentuin. De politie onderzoekt de zaak.

Zeeleeuw, dwergzijdeaapjes en knaagdieren

Het zijn niet de eerste doden of verdwijningen in de dierentuin van Dortmund. Begin vorige maand ging zeeleeuw Holly (21) onder verdachte omstandigheden dood. Kort daarvoor waren al drie dwergzijdeaapjes en twee knaagdieren uit hun kooi verdwenen.

De directeur van de dierentuin heeft op een persconferentie aangekondigd dat er meer camerabewaking komt. Ook zullen honden worden ingezet om de dieren te beschermen.

Het is volgens Duitse media niet bekend of naar aanleiding van de nieuwe ontwikkelingen de zaak van Holly wordt heropend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl