David Cameron houdt de deur open voor Andy Murray en zijn teamgenoten
NOS Sport

Murray bezoekt Cameron en zet de boel op scherp

Het Britse Davis Cup-team is dinsdag op bezoek geweest bij de Britse premier David Cameron. Hij poseerde samen met Andy en Jamie Murray, Kyle Edmund, James Ward, Dominic Inglot en captain Leon Smith op Downing Street.

Groot-Brittannië won afgelopen zondag voor het eerst in 79 jaar de Davis Cup door in de finale in Gent met 3-1 te winnen van België. Daardoor wapperde vandaag op Downing Street zelfs even de Schotse vlag (de broers Murray komen uit Schotland).

Ondanks alle feestelijkheden van de afgelopen dagen, slaagde Andy Murray er toch in de boel even op scherp te zetten in een interview met de BBC. Zo zei hij: "Praten met de Britse tennisbond is zonde van mijn tijd."

De nummer twee van de wereld maakt zich zorgen over de toekomst van het Britse tennis. "Want waar is de volgende generatie?" Murray heeft zijn zorgen niet besproken met LTA-voorzitter Michael Downey. "Ik spreek nooit iemand van bovenaf. Er gebeurt toch nooit wat."

En Murray gaat verder. "Ik was maandag en dinsdag in het nationale trainingscentrum. Dat heeft iets van 55 miljoen euro gekost, maar er was niemand om mee te trainen. Niet op de tennisbaan en niet in de fitnesszaal."

Top-1000

Op de wereldranglijst komen in de top-1000 geen Britse spelers onder de negentien jaar voor. Naast Murray is Aljaz Bedene de enige speler in de top-100 op plaats 45, maar omdat hij in het verleden al voor Slovenië heeft gespeeld mag hij niet voor Groot-Brittannië uitkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl