"Als een minister in staat van beschulding wordt gesteld, moet hij ook de regering verlaten," aldus de Franse premier Manuel Valls
NOS Voetbal

Franse premier ziet geen rol voor Benzema bij Les Bleus

De toekomst van Karim Benzema bij de Franse nationale ploeg ziet er somber uit. Nu de aanvaller van Real Madrid in staat van beschuldiging is gesteld in de chantagezaak rond ploeggenoot Mathieu Valbuena roepen steeds meer mensen om het einde van de interlandcarrière van Benzema. Zelfs minister-president Manuel Valls heeft zich inmiddels met de zaak bemoeid.

In een interview met radiozender Europe 1 ging Valls in op de zaak rond de seksvideo, waarmee Mathieu Valbuena wordt gechanteerd. De minister-president reageerde op uitlatingen van de Franse topzwemmer Camille Lacourt. Die verklaarde gisteren dat er in zijn ogen geen toekomst meer was voor Benzema bij de Franse ploeg.

Valls vergeleek de positie van Benzema met die van hem en zijn ministers: "Als een minister in staat van beschuldiging wordt gesteld, moet hij ook de regering verlaten. Wij vertegenwoordigen Frankrijk, en dat doen de voetballers van het nationale elftal ook. Zij hebben een voorbeeldfunctie voor de jeugd. Als iemand zich dan niet als een voorbeeld gedraagt, verdient diegene ook geen selectie voor het Franse elftal."

Mathieu Valbuena en Karim Benzema tijdens het WK 2014

Interview Valbuena vergroot problemen Benzema

De nieuwe storm van Franse kritiek richting Benzema is het gevolg van een interview dat Valbuena vrijdag aan de krant Le Monde gaf. Daarin liet de middenvelder van Olympique Lyon geen spaan heel van zijn collega. "Karim heeft mij als mens heel erg teleurgesteld in deze zaak. Ik had een goede relatie met hem, maar moet nu constateren dat die vriendschap veel minder hecht was dan ik dacht," aldus Valbuena.

Op de vraag of Valbuena nog een toekomst voor Benzema ziet bij de Franse ploeg hield hij zich op de vlakte: "Het belang van het Franse elftal staat voorop. Daar moeten alle ego's voor wijken. Ik zou dan ook wel met Karim kunnen spelen, maar het is duidelijk dat er persoonlijk iets tussen ons veranderd is."

En daar zit Didier Deschamps juist niet op te wachten. Sinds zijn aanstelling na het EK van 2012 wilde de voormalig middenvelder vooral een eenheid smeden binnen de ploeg die zo vaak verdeeld was geweest. Voor de laatste oefenwedstrijden, tegen Duitsland en Engeland, werden Benzema en Valbuena al niet geselecteerd, en het lijkt onwaarschijnlijk dat de beide spelers nog samen voor Les Bleus uit zullen komen. De uitsluiting van Benzema lijkt dan ook, zeker gezien de uitlatingen van Valls, waarschijnlijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl