De IGZ heeft het verscherpte toezicht op het Diakonessenhuis opgeheven
NOS Nieuws

Verscherpt toezicht Diakonessenhuis opgeheven

Het Diakonessenhuis in Utrecht staat niet langer onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Volgens de inspectie heeft het ziekenhuis het afgelopen jaar voldoende vooruitgang geboekt en is verscherpt toezicht daarom niet meer nodig.

Het ziekenhuis kwam eind vorig jaar onder verscherpt toezicht, omdat onder meer de samenwerking tussen de directie en een aantal medisch specialisten moeizaam verliep. De maatregel werd ingesteld voor alle drie de vestigingen in Utrecht, Zeist en Doorn.

Verlenging

De maatregel gold aanvankelijk voor zes maanden, maar werd in juni verlengd omdat de verbeteringen op sommige onderdelen achterbleef. Zo was de introductie van een nieuwe calamiteitenprocedure toen nog niet ver genoeg gevorderd.

De IGZ toetste de vooruitgang bij het ziekenhuis door middel van (on)aangekondigde bezoeken en gesprekken met medewerkers. Inmiddels heeft de inspectie vastgesteld dat de gevraagde verbeteringen voldoende zijn doorgevoerd en daarom is het verscherpte toezicht beëindigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl