Lionel Messi bekijkt een van de prijzen tijdens het voetbalgala in Barcelona
NOS Voetbal

Spanje kiest Messi als beste voetballer

Een gevoelig tikje voor Cristiano Ronaldo in de aanloop naar de verkiezing voor Wereldvoetballer van het Jaar. De Portugees zag maandagavond tijdens een gala van de Spaanse voetbalbond zijn grote rivaal Lionel Messi de prijzen voor beste voetballer en beste aanvaller in de Primera División in ontvangst nemen.

Ronaldo, Messi en diens ploeggenoot Neymar zijn de drie overgebleven kandidaten voor de Gouden Bal, de prijs voor de beste voetballer van de wereld. Messi - in augustus al uitgeroepen tot de beste voetballer in Europa - leidde Barcelona afgelopen seizoen naar de dubbel in Spanje en de Champions League.

Messi voetballer van het jaar in Spanje

Ronaldo zal zich ongetwijfeld een beetje bekocht voelen. Hij maakte in de Spaanse competitie immers vijf doelpunten meer (48) dan Messi, maar dat was niet genoeg om de verkiezing voor beste aanvaller te winnen. De Portugees kan zich troosten met de gedachte dat het publiek in Spanje hem koos als hun meest favoriete speler.

Neymar kreeg de prijs voor beste Zuid-Amerikaanse voetballer

Opvallend genoeg liep Messi de prijs voor beste Zuid-Amerikaanse speler mis. De Argentijn verloor die verkiezing van Neymar. Ook Claudio Bravo (beste doelman) en Luis Enrique (beste coach) van Barcelona vielen in de prijzen.

Sergio Ramos en James Rodriguez van Real Madrid werden uitgeroepen tot respectievelijk beste verdediger en beste middenvelder. Sofiane Feghouli van Valencia kreeg de prijs voor beste Afrikaanse voetballer in Spanje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl