De spelers van Napoli vieren feest na een treffer van Higuaín (midden)

Napoli aan kop na zege op Inter

Napoli is de nieuwe koploper in de Serie A. De Zuid-Italianen verdrongen Internazionale van de eerste plaats door de club uit Milaan thuis met 2-1 te verslaan.

Napoli kende een droomstart, want al in de tweede minuut schoot Gonzalo Higuaín uit de draai hard raak. Inter kwam amper onder de druk uit en vlak voor de rust kreeg Yuto Nagatomo zijn tweede gele kaart.

Het duel leek na een uur gespeeld toen Higuaín weer fraai scoorde. Adem Ljajic deed vijf minuten later met een schuiver in de korte hoek echter iets terug, waarna de thuisploeg in de slotfase nog enkele keren ontsnapte. Zo raakte het tiental van Inter diep in blessuretijd nog de lat en de paal.

Nummer drie Fiorentina liet twee punten liggen bij Sassuolo: 1-1. Borja Valero scoorde na vijf minuten voor de bezoekers, waarna Sergio Floccari vlak voor rust de gelijkmaker liet aantekenen.