Nani krijgt een knuffel na de 1-0; rechts van hem Robin van Persie, met baard

Fenerbahçe na zege op Trabzonspor nieuwe koploper

Fenerbahçe is de nieuwe koploper in de Turkse competitie. De ploeg van Robin van Persie versloeg maandagavond Trabzonspor met 2-0 en wipte daardoor in de ranglijst over Besiktas heen, dat zondag met 2-0 verloor van Akhisarspor.

Van Persie stond in de basis, maar had geen aandeel in de doelpuntenproductie. De Portugese vleugelspits Nani zette Fenerbahçe in de elfde minuut op voorsprong door een voorzet van Volkan Sen in één keer op de slof te nemen. Trabzonspor moest vlak voor rust ook nog eens met tien man verder toen Alper Uludag binnen twee minuten twee keer geel kreeg.

De ploeg uit Istanbul kon daar in de tweede helft nauwelijks van profiteren. Twee minuten voor tijd werd het toch nog 2-0. Fernandão, in de 70ste minuut in het veld gekomen voor Van Persie, maakte koppend zijn elfde seizoenstreffer.

Fenerbahçe heeft na dertien wedstrijden één punt voorsprong op nummer twee Besiktas. Akhisarspor volgt op vijf punten als nummer drie.