Premier Cameron verdedigt zijn voorstel over Syrië in het Lagerhuis
NOS Nieuws

Lagerhuis stemt woensdag over bombarderen IS in Syrië

Het Britse Lagerhuis stemt woensdag over het voorstel om mee te doen aan de bombardementen op IS in Syrië. Tot nu toe doen de Britten alleen in Irak mee. Premier Cameron kondigde vanavond aan dat het parlement woensdag over het onderwerp zal debatteren, gevolgd door een stemming.

Cameron zei eerder dat hij zijn voorstel niet in stemming zal brengen als hij er niet zeker van is dat een ruime meerderheid voor is.

Cameron nam het besluit om de zaak in stemming te brengen nadat Labour-leider Corbyn had besloten zijn fractie vrij te laten in de stemming. Corbyn zelf is tegen, maar de fractie is verdeeld. Hij wil voorkomen dat hij een stemadvies geeft dat door een groot deel van de fractie wordt genegeerd.

De Britse premier zei vorige week in het Lagerhuis dat het Verenigd Koninkrijk het aan zichzelf verplicht is mee te doen aan de bombardementen op IS-doelen in Syrië. Wij kunnen dit onze bondgenoten Amerika en Frankrijk niet alleen laten opknappen, zei Cameron. De terreurbeweging IS vormt volgens Cameron een cruciale bedreiging voor het Westen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl