Dascha Graafsma
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Extra onderzoek naar dood Dascha (16)

De politie gaat onderzoeken waar de 16-jarige Dascha Graafsma in de laatste uren voor haar dood is geweest. Dat meldt RTV NH. Het meisje kwam zaterdagochtend vroeg in Hilversum om het leven toen ze door een trein werd gegrepen.

De politie gaat uit van zelfmoord, maar de vader van Dascha gelooft niet dat zijn dochter zichzelf van het leven heeft beroofd. Daar was volgens hem geen enkele aanwijzing voor.

De vader plaatste een bericht op Facebook waarin hij vraagt om hulp van mensen die mogelijk meer weten over haar dood. Het bericht werd massaal gedeeld, inmiddels al zo'n 123.000 keer.

Camerabeelden

Vrijdagavond was Dascha met vriendinnen in een discotheek in Hilversum. Rond 02.00 uur ging ze alleen naar buiten. Toen ze niet terugkwam, gingen haar vriendinnen op onderzoek uit. Dat bleek vergeefs: om 5.45 uur werd ze nabij station Hilversum Sportpark overreden door een trein. Ze woonde in Hollandsche Rading; de trein daarheen gaat langs Hilversum Sportpark.

De politie wil weten wat er in de tussenliggende uren is gebeurd en zal onder meer camerabeelden gebruiken om vast te stellen waar ze is geweest.

Volgens haar vader zijn er na de verdwijning van zijn dochter dingen gebeurd die nog niet helder zijn. Zo vindt hij het vreemd dat zijn dochter haar jas heeft achtergelaten in de discotheek. Ook wil hij weten waarom ze de hele nacht haar telefoon niet heeft beantwoord.

Drugs

Dascha's vader denkt dat zijn dochter mogelijk gedrogeerd is. De politie wilde tegenover RTV Utrecht niet ingaan op de vraag of het meisje mogelijk onder invloed was van drank of drugs. "Dit soort gegevens delen we alleen met de familie van het meisje", aldus een woordvoerster van de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl