In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Cel en tbs voor doodslag bij Leger des Heils Maastricht

Volgens het Openbaar Ministerie was het moord. De rechtbank hield het vandaag op doodslag. De 28-jarige Gerry M. is tot vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging veroordeeld voor het doden van Pascal Brouwers, vorig jaar in Maastricht. De twee woonden in een opvanghuis van het Leger des Heils.

Pascal Brouwers (44) stierf op 6 december na een uit de hand gelopen vechtpartij in hun huis. Gerry M. en het slachtoffer zouden daar al meerdere confrontaties hebben gehad. Een dag eerder ging het al mis tijdens een sinterklaasviering.

'Intimidatie'

M. zelf zegt dat hij is aangevallen, zo tekende 1Limburg eerder tijdens de rechtszaak op: "Ik heb meerdere confrontaties gehad, hij was agressief. Ik wilde me niet laten intimideren. Ik heb het personeel tot drie keer gezegd: hou hem uit de buurt. Ik kon niet anders dan me verdedigen."

Maar tijdens de rechtszaak werden bewakingsbeelden van de vechtpartij vertoond, waarop onder meer te zien is hoe M. het slachtoffer tientallen keren tegen zijn hoofd schopt. Hij ging door met schoppen toen het slachtoffer bewusteloos was.

Schizofrenie

Het Openbaar Ministerie eiste vijf jaar cel tegen M. Uit een psychiatrisch onderzoek bleek dat hij aan schizofrenie en psychoses lijdt. Ook tbs was volgens het OM noodzakelijk, vanwege een hoge kans op herhaling.

De rechtbank was het daar vandaag mee eens, maar spreekt van doodslag en niet van moord. De advocaat van M. blijft erbij dat het om noodweer gaat en wil tbs zonder celstraf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl