Daniel Craig in Spectre
NOS Nieuws

1,5 miljoen bezoekers voor nieuwe James Bond

De nieuwe James Bondfilm is in bijna vijf weken tijd door 1,5 miljoen Nederlandse bioscoopbezoekers gezien. Spectre ging op 28 oktober in première en is de best lopende film van dit jaar. "Het is geen hele grote verrassing. Er is een enorme hype om gecreëerd; James Bond is een heel sterk merk en hij draait in 350 zalen", zegt filmjournalist Robbert Blokland. "Er werden al veel mensen verwacht, en die voorspelling is uitgekomen."

De film heeft in Nederland tot nu toe bijna 17 miljoen euro opgeleverd. De film doet het beter dan zijn voorganger Skyfall: naar Spectre kwamen in hetzelfde aantal roulatiedagen 7,7 procent meer mensen kijken.

Toch loopt niet iedereen die de film heeft gezien, tevreden naar buiten, zegt Blokland. "Niet alle recensies waren even positief. En ik heb mensen gesproken die toch enigszins gedesillusioneerd naar buiten kwamen." Hij vindt het opmerkelijk dat er geen negatieve mond-tot-mondreclame is ontstaan.

Filmwebsite IMDb waardeert de film met een 7,1. Geen overdreven hoog, maar wel een terecht cijfer, zegt Blokland, in tegenstelling tot de waardering die de Britten eraan geven. "Britse recensenten geven Bondfilms vaak wat extra sterren vanuit chauvinistisch oogpunt. Daarom wordt de film eerst in eigen land vertoond, zodat die recensies wereldwijd worden overgenomen. Daardoor ontstaat er direct een positieve hype."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl