Sharon van Rouwendaal tijdens haar zilveren race op de 10 kilometer bij de WK in Kazan
NOS Sport

Van Rouwendaal zegt 'The King and Queen of the Sea' af

Sharon van Rouwendaal doet volgende maand niet mee aan 'The King and Queen of the Sea'. De 22-jarige specialiste in open water heeft een overvolle agenda en moet zich met het oog op haar belastbaarheid terugtrekken, zo meldt de KNZB.

Het prestigieuze zwemevenement vindt plaats voor de kust bij Rio de Janeiro, waar volgend jaar ook de olympische wedstrijden in open water worden gezwommen. Van Rouwendaal geldt normaal gesproken als een van de medaillekandidaten voor Rio 2016.

vlnr Marcel Schouten, Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman pakken zilver bij de WK op het teamevent

Door de afmelding van Van Rouwendaal moet Ferry Weertman de wedstrijd ook aan zich voorbij laten gaan. Ze waren samen uitgenodigd, maar mochten alleen starten als ze ook daadwerkelijk samen aan de start zouden verschijnen.

Zilvervloot op WK

Van Rouwendaal en Weertman pakten afgelopen zomer beiden zilver op de 10 kilometer open water bij de WK in Kazan. Samen met Marcel Schouten voegden ze er nog een zilveren medaille aan toe op het teamevent.

Van Rouwendaal keerde zelfs met drie zilveren medailles terug naar huis. Ze werd ook nog tweede op de 400 meter langebaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl