Marcel Loosveld knuffelt Mohamed Attaibi bij de plaatsing voor het EK 2014
NOS Voetbal

Attaibi terug in zaalselectie Oranje

Bondscoach Marcel Loosveld heeft zijn veertienkoppige selectie bekendgemaakt van het Nederlands zaalvoetbalteam dat volgende week in Eindhoven een kwalificatietoernooi speelt voor het WK van 2016 in Colombia.

Mohamed Attaibi, die sinds september in Rome prof is bij S.S. Lazio Calcio en die enkele oefeninterlands miste door een enkelblessure, is terug in de selectie.

Nederland stuit volgende week in Eindhoven op achtereenvolgens Bosnië en Herzegovina (donderdag 10 december), Letland (vrijdag) en zesvoudig Europees kampioen Spanje (zondag). De nummers één en twee van de zeven groepen plaatsen zich voor de play-offs waarin uiteindelijk zeven teams zich plaatsen voor het WK. Oranje, de huidige nummer 23 van de wereldranglijst, nam voor het laatst in 2000 deel aan een WK

Openingswedstrijd cruciaal

"Bosnië en Herzegovina is onze belangrijkste concurrent voor een plek in de play-offs", schat Loosveld in. De openingswedstrijd tegen de nummer 32 van de FIFA-ranglijst lijkt daarmee cruciaal. Letland staat lager op de wereldranglijst (52ste) en zou eigenlijk geen probleem moeten zijn en Spanje is de absolute wereldtop.

De selectie van Oranje: Tevfik Ceyar, Mohamed Darri, Jamal El Ghannouti, Jeroen de Groot, Manuel Kuyk en Ennes van Maasbommel (alleen zvv 't Knooppunt), Amir Molkârâi en Mats Velseboer (beiden Hovocubo), Anes Beslija (FS Gelko Hasselt, België), Yoshua St. Juste (FC Eindhoven), Zakaria Amrani (FC Marlene), Karim Mossaoui (TPP-Rotterdam), Mohamed Attaibi (S.S. Lazio Calcio a5, Italië) en Zaid El Morabiti (ASV Lebo).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl