De gele rolstoelbus werd geëscorteerd door een ambulance en een politieauto

OM scheldt boete na spoedtransport kwijt

De boete die een gezin kreeg na een spoedtransport naar het ziekenhuis wordt kwijtgescholden. Het OM zegt dat er een onjuiste beslissing is genomen.

De dochter (17) van het gezin uit Papendrecht moest met spoed naar het ziekenhuis vanwege hartritmestoornissen. Ze heeft een spier- en stofwisselingsziekte en zit in een speciale rolstoel met beademingsapparatuur.

Zwaailichten en sirene

De hulpdiensten kwamen met de familie tot de conclusie dat vervoer in de rolstoelbus van het gezin het snelst en veiligst was. De ambulancechauffeur bestuurde de bus en werd begeleid door de ambulance en een politieauto, beide met zwaailichten en sirene. Ook werd een kruispunt in Rotterdam afgezet.

De rolstoelbus werd geflitst en een paar weken later kreeg het gezin, tot zijn eigen verbazing, een boete van 76 euro in de bus. De bus had 63 kilometer per uur gereden op een weg waar 50 is toegestaan.

"Bij nader inzien heeft de officier van justitie bepaald dat, vanwege de bijzondere omstandigheden, de kentekenhouder van de rolstoelbus geen verwijt te maken valt", schrijft het OM in een verklaring.

Weer thuis

Vanochtend zei de vader van het meisje in het NOS Radio 1 Journaal dat hij verder nog niets van het OM had gehoord. Ook benadrukte hij dat hij niet van plan was om in beroep te gaan of om de boete te betalen. Het OM zegt dat het gezin inmiddels op de hoogte is gebracht dat de boete wordt ingetrokken.

Het meisje is overigens weer thuis. "Ze knapt heel goed op na alle hectiek die er geweest is", aldus haar vader.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl