NOS Wielrennen

Vos is terug en kan weer ergens naar toewerken

Vos kan weer ergens naartoe werken

Marianne Vos fietst. En dat is goed nieuws. Na een lange rustperiode richt de 28-jarige Brabantse zich weer op haar wielercarrière. Met maar één doel: haar wegtitel verdedigen op de Olympische Spelen.

Vos heeft de draad opgepakt in Zuid-Afrika, waar ze voor het eerst weer bij de Nederlandse ploeg is aangesloten. "Ik ben blij dat ik weer bij de ploeg ben en weer ergens naar toe kan werken. Ik weet dat ik geduld moet hebben en niet moet overhaasten."

Ik laat het veldrijden voor wat het is. Dat is geen optie. Ik wil eerst fit zijn.

Marianne Vos

Het lichaam van Vos kon eventjes niet meer. Na alle overwinningen die ze had behaald, was het tijd om op te laden. "Ik had veel klachten, kleine blessures. Dat bleek overbelasting te zijn. Ik herstelde niet meer zoals dat zou moeten. Een rustperiode was dus echt nodig. En ik heb ook echt rust gehad", zegt Vos.

Alles voor Rio

Het feit dat Vos weer fietst, wil niet zeggen dat ze alles weer hetzelfde gaat doen als in het verleden. Zo laat ze het veldrijden voorlopig links liggen.

"Ik heb wel een traject in mijn hoofd, maar geen wedstrijdplanning. Ik moet het niet forceren. Ik laat het veldrijden voor wat het is. Dat is geen optie. Ik wil eerst fit zijn. Met het oog op Rio de Janeiro zijn de wegwedstrijden het belangrijkst."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl