Tom Dumoulin
NOS Sport

De sport van maandag bij de NOS

Hij kreeg geen nominatie voor sportman van het jaar, maar Tom Dumoulin kan vandaag wel weer wielrenner van het jaar worden. En de hockeymannen spelen hun derde wedstrijd bij de World League in India.

Vorig jaar werd Dumoulin gekroond tot beste wielrenner, terwijl Niki Terpstra en Lars Boom de beste papieren hadden. Dit jaar is Dumoulin de favoriet onder de acht genomineerden. Bij de vrouwen komt er na negen jaar Marianne Vos - die een mislukt seizoen meemaakte - een nieuwe naam op de trofee.

De acht genomineerden voor Wielrenner van het Jaar

Het wielergala in Den Bosch is ook een mooie aangelegenheid om het wielerjaar nog eens door te nemen en om te praten over het komende seizoen. Han Kock en Gio Lippens zijn ter plekke en doen hun verslag in Nieuwsuur en Langs de Lijn.

Live hockey

De hockeymannen spelen om 14.00 uur hun laatste groepswedstrijd van de finaleronde van de World League tegen gastland India. Het duel is live te volgen op NOS.nl.

Oranje speelde zijn eerste duel gelijk tegen Duitsland en won daarna van Argentinië. Alle landen uit de groep gaan door naar de kwartfinales. Het toernooi wordt door bondscoach Max Caldas vooral gebruikt om te experimenteren voor Rio.

Verder wordt vandaag bekendgemaakt welke drie kandidaten er over blijven om de Gouden Bal te winnen. In oktober kwam een shortlist met 23 namen naar buiten en daar zat Arjen Robben ook bij.

De afgelopen zeven jaar werd de Ballon d'Or door Lionel Messi of Cristiano Ronaldo gewonnen. Messi won vier keer, Ronaldo drie keer.

Uitzendingen op maandag 30 november

TijdstipProgrammaMedium
13.10 uurSportjournaalNPO 1, NOS.nlTerugblik slotrace Formule 1
14.00 uurHockey World LeagueNOS.nlNederland-India
18.45 uurSportjournaalNPO 1, NOS.nlHockey World League, Ballon d'Or
22.00 uurLangs de LijnNPO Radio 1Wielergala, Hockey World League, NK boksen
22.40 uurNieuwsuurNPO 2Wielergala

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl