Paul Verhaegh (l) in duel met Daniel Caligiuri (r)

Wolfsburg verliest Bayern en Dortmund uit zicht

VfL Wolfsburg heeft meer terrein verloren op Bayern München en Borussia Dortmund. De nummer drie van de Bundesliga kwam bij degradatiekandidaat FC Augsburg niet verder dan 0-0.

Het duel in Augsburg kende weinig hoogtepunten. Augsburg-aanvoerder Paul Verhaegh kreeg vlak voor rust een grote kans, maar hij miste. Bas Dost liet zich weinig zien en werd in de 64ste minuut gewisseld. De bezoekers beëindigden het duel met tien man door een tweede gele kaart voor Bonfim Dante.

Door de remise liep de achterstand van Wolfsburg, concurrent van PSV in de poulefase van de Champions League, op koploper Bayern München op tot vijftien punten. Het verschil met Borussia Dortmund werd zeven punten.

Dortmund-coach Thomas Tuchel met Pierre-Emerick Aubameyang (r)

Simpele zege Dortmund

Dortmund won thuis simpel met 4-1 van degradatiekandidaat VfB Stuttgart. Al in de derde minuut opende Gonzalo Castro de score door alert binnen te koppen nadat een schot van Henrikh Mkhitaryan was gekeerd.

In het vervolg krikte Pierre-Emerick Aubameyang, topscorer van de Bundesliga, zijn seizoenstotaal op tot 17 goals met een mooie stift en een rake schuiver. Een eigen goal van Georg Niedermeier maakte het Dortmundse kwartet compleet. Daniel Didavi scoorde tegen.

Stuttgart, dat deze week coach Alexander Zorniger ontsloeg, leed al zijn derde nederlaag op rij met vier tegendoelpunten. Met tien punten uit veertien wedstrijden staat Stuttgart nu zeventiende, evenveel als nummer zestien Augsburg, dat een beter doelsaldo heeft. Hoffenheim, de club van trainer Huub Stevens, is hekkensluiter.

Klaas-Jan Huntelaar (l) in duel met Sebastian Boenisch (r)

Schalke 04 speelde zondagavond gelijk bij Bayer Leverkusen: 1-1. De openingstreffer van Eric-Maxim Choupo-Moting kort na de rust leek lange tijd voldoende voor de zege voor de bezoekers, bij wie Klaas-Jan Huntelaar de hele wedstrijd in het veld stond.

In de slotfase zorgde Sascha Riether met een eigen doelpunt alsnog voor de gelijkmaker. Daarmee bleven beide teams gelijke tred houden in de subtop van de Bundesliga, met ieder 21 punten.