NOS Voetbal

Ten Hag: doelpunten Haller voorbestemd

Ten Hag: goals Haller waren voorbestemd

Tot zijn grote tevredenheid zag Erik ten Hag hoe FC Utrecht tegen Heracles, met een man minder nota bene, na rust een 1-0 achterstand omboog in een 4-2 overwinning. En volgens de trainer gebeurde dat op een manier zoals David di Tommaso het graag gezien zou hebben: met veel passie en opgestroopte mouwen.

Uitgerekend Sébastien Haller, de Franse spits van de Utrechters, was van grote waarde in het herdenkingsduel voor zijn landgenoot. Precies tien jaar geleden overleed Di Tommaso aan een hartstilstand en in de Domstad werd zondagmiddag stilgestaan bij die zwarte dag in de clubhistorie.

"Ik denk dat het voorbestemd was", meende Ten Hag na afloop over de 3-2 en 4-2 van Haller. "Sébastien was erop gebrand, was heel scherp. Het is geen toeval dat hij twee goals maakte."

Haller: wilde het voor familie Di Tommaso doen

De hoofdrolspeler die verantwoordelijk was voor het scenario, sprak van een ongelooflijke dag. "We hebben iets speciaals gedaan. We moesten alles wat er is gebeurd vergeten en hebben na rust met ons hart gespeeld", aldus de spits.

"Ik ken zijn familie en wilde het voor zijn familieleden doen. Dat zorgde voor veel druk."

Matte indruk

In de beginfase maakte FC Utrecht nog een erg matte indruk en het leek dan ook uit te lopen op een teleurstellende middag. Zeker toen Kevin Conboy kort voor de rust met zijn tweede gele kaart mocht inrukken.

"Ik denk niet dat de gebeurtenissen rondom de herdenking van Di Tommaso in negatieve zin effect op ons hadden. Ik denk dat het met name naïviteit was", aldus Nacer Barazite, die zich in de tweede helft liet gelden. Hij maakte na een uur de 1-1 en zette de Utrechters drie minuten later met een schitterend schot op 2-1.

Barazite: je moet gewoon iets onverwachts doen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl