Edin Dzeko (l) en Iago Falque (r) balen van verlies Roma
NOS Voetbal

AS Roma onderuit tegen Atalanta

AS Roma heeft opnieuw een klap moeten incasseren. Na de 6-1 oorwassing tegen FC Barcelona in de Champions League van afgelopen dinsdag gingen de Romeinen vijf dagen later in de Serie A met 2-0 ten onder tegen Atalanta.

Bij de bezoekers uit Bergamo stond Marten de Roon voor het eerst dit seizoen niet in de basis. De 24-jarige middenvelder, die afgelopen zomer overkwam van sc Heerenveen, viel wel in de 84ste minuut in. De stand was toen al 2-0 door goals van Alejandro Gómez en Germán Denis.

Daniele De Rossi (l) en Leandro Castan (r) treuren als Alejandro Gómez heeft gescoord

In de slotfase vielen drie rode kaarten. Bij AS Roma moest invaller Maicon van het veld voor het neerhalen van Alejandro Gómez. Denis benutte daarop de toegekende penalty. Atalanta raakte Guglielmo Stendardo en Alberto Grassi in de laatste minuten kwijt, beiden met twee keer geel.

AS Roma verspeelde eind oktober de koppositie in de Serie A door een 1-0 nederlaag bij Internazionale in Milaan. Daarna won de ploeg van coach Rudi Garcia met 2-0 van Lazio, maar bleven zeges tegen Bologna (2-2) en Atalanta uit.

Roma staat nu op de vierde plaats achter Inter, Napoli en Fiorentina. Laatstgenoemde club gaat maandag op bezoek bij Sassuolo. Die dag wordt ook de topper Napoli-Inter gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl