Max Verstappen had in Abu Dhabi zijn dag niet tijdens de slotrace van het seizoen
NOS SportAangepast

Teleurgestelde Verstappen: niet mijn dag

De laatste race in zijn debuutjaar was zeker niet zijn beste. Dat gaf Max Verstappen zondag na de negentiende grand prix van het seizoen, in Abu Dhabi, direct toe. "Het hele seizoen was fantastisch, daar mag dan wel een slechte GP tussen zitten", keek hij op zijn website terug op de slotrace in de koningsklasse van de autosport. "Het was niet mijn dag."

Verstappen finishte als twaalfde, maar werd voor het negeren van de blauwe vlag tijdens de race voor straf vier plaatsen teruggezet. Vertrokken van plaats elf had de jonge Toro Rosso-coureur vooraf al aangegeven dat het scoren van WK-punten een lastige klus zou worden.

Dat hij zich tijdens de race een keer verremde, daarmee zijn banden vernielde en een ongepland bezoek aan de pitstraat moest brengen, kostte hem uiteindelijk de wedstrijd. "Daarna was de race wel gelopen." Verstappen kwam daarna niet meer echt in de buurt van de toptien.

Tevredenheid overheerst

Verstappen keek zondag tevreden terug op de rest van het seizoen, waarin hij indruk maakte met onnavolgbare inhaalacties en twee vierde plaatsen (Hongarije en Verenigde Staten). Zeker gezien de matige Renaultmotoren in de eerste helft van het seizoen heeft hij goed gepresteerd.

"Met mijn prestaties en die van het team ben ik erg tevreden. Zeker gezien het motorvermogen dat we tekort komen."

Testen

Verstappen blijft nog enkele dagen in Abu Dhabi voor een bandentest met Toro Rosso. Ook Carlos Sainz neemt daar dinsdag aan deel. Beiden nemen een halve dag voor hun rekening. "Daarna even op vakantie en dan weer richting volgend seizoen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl