In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Mannen beroven 'op hun gemak' een verstandelijk gehandicapte

In Heerhugowaard is gisteren een verstandelijk gehandicapte man door twee mannen beroofd van zijn pinpas en 30 euro. De berovers kwamen vervolgens naar zijn huis en hebben bij hun slachtoffer doodleuk wat gedronken. De verstandelijke gehandicapte man was op dat moment thuis. Dat schrijft RTV NH.

De zus van het slachtoffer heeft een bericht over het incident op Facebook geplaatst. Ze vertelt dat de mannen waarschijnlijk de pincode van haar broer hebben afgekeken toen hij geld opnam. Het adres van de verstandelijk beperkte staat op zijn sleutelhanger. Zo wisten de dieven waarschijnlijk waar hij woonde.

Biertje drinken

"Gistermiddag zijn zij bij hem langsgegaan. Wouter woont begeleid en heeft een eigen appartement", schrijft de zus. "Ze hebben zijn hele huis doorzocht, rustig wat gedronken op zijn bank, zelfs gepoept op zijn wc en waren hondsbrutaal. Wout, totaal weerloos, heeft ze gezegd dat ze uit zijn huis moesten. De mannen hebben gezegd dat zij om 20.00 uur terugkwamen om gezellig een biertje te drinken."

Wouter heeft daarna zijn familie gebeld. Met zijn vader en twee zussen wachtte hij de mannen thuis op. "En jawel, stipt om 20.00 uur ging de bel. Mijn broer deed via de intercom de deur open. De jongemannen kwamen aan de deur: gekleed in zwarte kleding met handschoenen aan. Ze kwamen duidelijk niet voor een biertje", aldus de zus.

Telefoon

De mannen namen uiteindelijk de benen, maar een van hen verloor zijn telefoon. Daardoor weten de zussen dat een van de mannen waarschijnlijk Alexandro heet.

De eerste man is tussen de 17 en 20 jaar oud, tussen de 1,85 en 1,90 meter lang en heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk. De tweede noemde zichzelf Dennis, was tussen de 20 en 25 jaar oud, tussen de 1,65 en 1,70 meter lang en had een Nederlands uiterlijk.

Volgens de zus heeft het incident grote gevolgen voor haar broer. "Hij durft inmiddels niet meer thuis te slapen, zal waarschijnlijk niet meer durven te 'shoppen met zijn pinpas' en wij als zussen en ouders zijn het vertrouwen in de mensheid behoorlijk kwijt. Als ze aan je verstandelijk beperkte broer komen, komt het wel erg dichtbij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl