Ajax viert de zege met de aanhang

PEC legt winnend Ajax weinig in de weg

Ajax heeft met 2-0 gewonnen bij PEC Zwolle, dat voor rust vergat mee te doen en na rust geen vuist kon maken.

Een matig PEC mocht niet klagen dat het bij rust slechts met 1-0 achter stond. Nadat Viktor Fischer en Amin Younes grote kansen om zeep hadden geholpen, profiteerde Younes tenslotte wel van een misser van keeper Kevin Begois, die onder een voorzet door ging. Daarna miste Fischer nog alleen voor het doel.

Amin Younes zet Ajax op voorsprong tegen PEC Zwolle

PEC beet na rust veel feller van zich af, zonder echt gevaarlijk te worden. De bezoekers lieten aanvallend ook niet veel meer zien, zodat er weinig meer te genieten viel. In de slotfase was Ajax weer de baas en benutte de kort daarvoor ingevallen Thulani Serero de enige kans uit de tweede helft.