Sensationale revival Utrecht tegen Heracles

Sebastian Haller maakte de 3-2 en 4-2
  • ANP Pro Shots
    Heracles-doelman Bram Castro wordt opnieuw gepasseerd door Utrecht-speler Nacer Barazite: 2-1.
    Sébastien Haller wijst naar de hemel, naar David Di Tommaso

FC Utrecht heeft op knappe wijze drie punten gepakt tegen Heracles Almelo. De ploeg speelde lange tijd met tien man, maar won toch met 4-2.

Het duel begon met een indrukwekkend eerbetoon aan voormalig FC Utrecht-speler David di Tommaso, die exact tien jaar geleden op 26-jarige leeftijd overleed. Vervolgens ontspon zich een wedstrijd die maar niet op gang wilde komen. Utrecht en Heracles stapelden fout op fout en het spel was lange tijd niet om aan te zien.

FC Utrecht zal Di Tommaso nooit vergeten

De bezoekers hadden licht de overhand en kwamen vlak voor rust ook op voorsprong. Na een mooie actie van Oussama Tannane schoot Iliass Bel Hassani knap raak. Even later werd de situatie voor Utrecht nog zorgelijker toen Kevin Conboy voor vasthouden zijn tweede gele kaart kreeg.

Heerlijke pegel

In plaats van door te drukken nam Heracles in de tweede helft gas terug en dat kwam de ploeg duur te staan. Utrecht ging met tien man op zoek naar de gelijkmaker en na een prachtige aanval via Yassin Ayoub en Sebastien Haller schoot Nacer Barazite via de binnenkant van de paal raak.

Drie minuten later kwam Utrecht zelfs op voorsprong toen Barazite met een heerlijke pegel de kruising trof. Heracles was weer wakker en leek via een mooi schot van Tannane alsnog een punt te pakken. De thuisploeg kreeg echter loon naar werken, want vlak voor tijd vond Haller met achtereenvolgens een kopbal en een schuiver het net.