NOS Voetbal

Chelsea verspeelt ook punten bij Tottenham Hotspur

Chelsea heeft zondag opnieuw punten verspeeld. Op bezoek bij stadsgenoot Tottenham Hotspur eindigde de wedstrijd zonder doelpunten: 0-0.

Hoewel er niet gescoord werd, was er op White Hart Lane een boeiende wedstrijd te zien. Tottenham Hotspur nam in de beginfase het initiatief, maar Harry Kane vond telkens doelman Asmir Begovic op zijn pad.

Namens Chelsea zorgde Pedro voor het grootste gevaar. De Spaanse aanvaller had moeten scoren, maar Toby Alderweireld was alert op de doellijn. Tottenham-doelman Hugo Lloris was vervolgens scherp bij het afstandsschot dat volgde in de rebound.

Record voor de Spurs

Omdat beide ploegen goed bleven verdedigen, bleef de Londense strijd op 0-0 steken. Het was voor Chelsea al de tiende keer in veertien wedstrijden dat er punten werden verspeeld. De 0-0 was de derde remise van het seizoen, er werd al zeven keer verloren.

Tottenham Hotspur vestigde wel een record door gelijk te spelen. De ploeg van oud-Ajacieden Jan Vertonghen, Christian Eriksen en Toby Alderweireld is nu dertien wedstrijden op rij ongeslagen, de langste reeks van de Spurs sinds de invoering van de Premier League (1992).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl