Andy Murray bezorgt Groot-Brittannië de Davis Cup
NOS Sport

Murray bezorgt Groot-Brittannië de Davis Cup

Groot-Brittannië heeft voor het eerst sinds 1936 en voor de tiende keer in totaal de Davis Cup veroverd. De Britten waren in de eindstrijd in Gent te sterk voor België, dat 111 jaar geleden ook al eens de finale verloor.

Andy Murray zorgde voor het beslissende punt door David Goffin met 6-3, 7-5, 6-3 te verslaan. De Britten namen daardoor een onoverbrugbare 3-1 voorsprong.

Murray bezorgt Britten Davis Cup

Murray, die ook de twee eerdere duels met Goffin had gewonnen, begon sterk op het Belgische gravel. De nummer twee van de wereld had in het eerste bedrijf al snel een break te pakken en gaf die voorsprong in het vervolg niet meer uit handen.

Goffin biedt tegenstand

Tot grote vreugde van de Belgische fans bood Goffin, de mondiale nummer 16, in de tweede set meer tegenstand. Er werd voor elk punt gevochten en dat leverde een aantal prachtige, spannende games op. Nadat er de nodige breekkansen gemist waren, sloeg Murray op 5-5 alsnog toe.

Goffin was echter niet van slag, werkte in de openingsgame van de derde set twee breekkansen weg en kwam daarna knap op 2-0. Murray toonde vervolgens zijn klasse. Hij schroefde zijn niveau op, imponeerde met prachtige slagen en gunde Goffin nog maar één game.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl