Vitesse wint Gelderse derby en passeert NEC

• ANP Pro Shots
    Valeri Qazaishvili (r) heeft 1-0 gescoord en krijgt de felicitaties van zijn ploeggenoten
    Vitesse viert de 1-0 van Valeri Qazaishvili (l)
    Vitesse-speler Denys Oliinyk (l) in duel met NEC-speler Navarone Foor
    Vitesse-speler Valeri Qazaishvili (m) met NEC-speler Gregor Breinburg (l)
    NEC-speler Marcel Ritzmaier (l) met Vitesse-speler Kelvin Leerdam
    Supporters voorafgaand aan de derby Vitesse-NEC

Vitesse heeft in Arnhem na een matige Gelderse derby de vijfde plaats in de eredivisie overgenomen van NEC. De Arnhemmers versloegen de Nijmegenaren in een duel waarin de echte passie leek te ontbreken met 1-0.

Vitesse begon sterk aan de wedstrijd en zette NEC direct onder druk. De eerste kans was voor Renato Ibarra, maar het schot van de aanvaller uit Ecuador ging voorlangs. De thuisploeg had ook daarna het meeste balbezit, maar de bezoekers verdedigden goed en kwamen amper in de problemen.

Gaandeweg de eerste helft kreeg NEC meer lef. Dat leverde onder meer een schotje van Navarone Foor (redding Eloy Room) en een pegel van Todd Kane (zijnet) op. Tussendoor kreeg Kevin Diks aan de andere kant de grootste mogelijkheid voor rust, maar doelman Benjamin Kirsten voorkwam een treffer met een fraaie redding.

Treffer Qazaishvili

In de tweede helft kwamen de Arnhemmers al snel op voorsprong. Valeri Qazaishvili draaide goed weg bij Janio Bikel en vond met een mooie uithaal de verre hoek.

Daardoor moest NEC meer de aanval zoeken, maar Vitesse speelde goed gegroepeerd, behield meer balbezit en gaf verdedigend amper iets weg. Een kwartier voor tijd leken de bezoekers toch langszij te gaan komen, maar Maikel van der Werff zorgde er met een fraaie sliding voor dat Christian Santos niet kon scoren.