Davy Pröpper
NOS Voetbal

Pröpper kent geen plankenkoorts

In het theater van de dromen stal de 24-jarige Davy Pröpper deze week de show. Old Trafford is een decor dat bij veel spelers voor plankenkoorts zorgt, doch niet bij de middenvelder van PSV, die met zijn sterke spel een belangrijk aandeel had in de knappe remise bij Manchester United in de Champions League.

Het goede optreden zorgde deze week voor een stortvloed aan complimenten aan het adres van Pröpper. Zelf blijft hij daar tamelijk nuchter onder. "Ja, ach.... Ik lees af en toe wat dingetjes en dat is hartstikke leuk. En dat was het. Ik denk zelfs dat er wel wat meer in zat in die wedstrijd. Een keer een goed schot dat de hoek ingaat bijvoorbeeld."

Voor het eerst opgeroepen voor Oranje, een transfer van Vitesse naar PSV, voetballen in de Champions League - wat goed is komt snel en dat is zeker van toepassing op Pröpper, die dit seizoen in de eredivisie nog geen minuut miste. "Het gaat vanaf het begin eigenlijk al goed. Ik voelde me hier al snel thuis. En dat is waar je op hoopt als je hierheen komt."

Pröpper is het type dat niet graag over zichzelf praat. Als dat wel een keer lukt ("ik ben tevreden over hoe het gaat."), maakt hij op eigen initiatief een bruggetje naar de teamprestatie ("In de competitie hebben we punten laten liggen en dat moet beter.")

Pröpper blonk uit in het uitduel met Manchester United

Dat er bij PSV dit seizoen een groot contrast bestaat tussen de prestaties enerzijds in de eredivisie en anderzijds in de Champions League, baart ook Pröpper zorgen. Een verklaring heeft hij nog niet. "Iedereen wil weten wat dat precies is. Maar ik denk dat het moeilijk te zeggen is", begint de middenvelder.

Maar is afreizen naar Old Trafford niet gewoon heel anders dan een busreis naar de Vijverberg? "Dan is opladen inderdaad wel wat makkelijker", beaamt de Arnhemmer.

De wisselvalligheid moet er dus uit bij PSV en de thuiswedstrijd tegen AZ zondagmiddag is een goed moment om dat goede voornemen gestalte te geven. Bovendien: het verschil met koploper Ajax is vier punten. Pröpper: "We moeten wel in de buurt blijven. Maar gelukkig komen er nog genoeg wedstrijden aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl