Dirk Nowitzki maakte 13 punten voor Dallas Mavericks
NOS Sport

Bedroevend kwart breekt basketballers Denver op

Een miserabel derde kwart is Denver Nuggets in de uitwedstrijd tegen Dallas Mavericks duur komen te staan. Gedurende acht minuten in die periode wisten de Nuggets niet te scoren, met als gevolg dat de Mavericks het duel winnend afsloten: 92-81.

Geruime tijd leek er niets aan de hand voor de Nuggets. In de eerste twee periodes had de ploeg de regie in handen en halverwege het derde kwart genoot het team nog een voorsprong van vier punten.

Balverlies

Vervolgens bleek de ploeg acht minuten lang niet in staat om te scoren. In het derde kwart waren slechts twee van de negentien schoten raak en werd negen keer balverlies geleden, waardoor de thuisploeg de mogelijkheid kreeg het heft in handen te nemen en een comfortabele voorsprong op te bouwen. Het derde kwart eindigde in 25-5 voor Dallas.

De Nuggets herstelden zich enigszins in het vierde kwart, maar de schade bleek niet meer te repareren.

Golden State dendert door

Golden State ging intussen gewoon door met winnen. Ook Sacramento Kings kon de Golden State Warriors niet stuiten: 120-101. Met een tweede opeenvolgende triple-double (meer dan tien scores, meer dan tien assists en meer dan tien rebounds) was Draymond Green de opvallendste speler. Wilt Chamberlain was in 1964 de laatste Warrior die dat had gepresteerd.

Uitslagen NBA zaterdag

ThuisUitUitslag
Washington WizardsToronto Raptors82-84
Cleveland CavaliersBrooklyn Nets90-88
Dallas MavericksDenver Nuggets92-81
San Antonio SpursAtlanta Hawks108-88
Utah JazzNew Orleans Pelicans101-87
Portland Trail BlazersLA Lakers108-96
Golden State WarriorsSacramento Kings120-101

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl