NOS Voetbal

Chelsea-vrienden tegenover elkaar in Gelderse derby

Engelse voetbalvrienden tegenover elkaar in Gelderse derby

Lewis Baker en Todd Kane zijn twee Engelse voetbalvrienden die hun carrière begonnen bij Chelsea. Dit seizoen zijn ze allebei neergestreken in Gelderland: Baker bij Vitesse en Kane bij NEC.

Vanmiddag om 12.30 uur staan ze voor het eerst tegenover elkaar. En dan ook nog eens in de Gelderse derby, waarbij de gemoederen traditioneel hoog oplopen. De Britten hebben er de afgelopen dagen al het een en ander van gemerkt.

"Toen ik in de buurt van mijn huis rondliep, zeiden de fans al: we hebben drie punten nodig", vertelt de 20-jarige Baker. De twee jaar oudere Kane keek zijn ogen uit bij de training van NEC: "Er was vuurwerk en er kwamen veel fans kijken. Dat had ik nog nooit meegemaakt."

Todd Kane in het shirt van NEC

Voetbalvrienden

Kane, de rechtsback van NEC, doorliep de jeugdopleiding van Chelsea en werd al verhuurd aan Preston North End, Blackburn Rovers, Bristol City en Nottingham Forest voor hij in Nijmegen belandde. Ook Baker begon in de Chelsea-jeugd, voor hij via Sheffield Wednesday en Milton Keynes Dons in Arnhem terechtkwam.

"We zijn allebei opgegroeid bij Chelsea. We begonnen daar op jonge leeftijd", vertelt de Vitesse-middenvelder. "Veel mensen gingen in de loop der jaren weg, maar wij bleven. Zo is onze vriendschap ontstaan."

Kane bevestigt dat: "Lewis Baker is een van mijn beste voetbalvrienden. We kennen elkaar nu zo'n elf jaar. Hij is iemand met wie ik in mijn vrije tijd veel tijd doorbreng."

Lewis Baker op de training bij Vitesse

Speciaal moment

Echte voetbalvrienden dus. Maar vandaag, de dag van Vitesse-NEC, even niet. "Het is een goede gast, maar zondag zijn we 90 minuten lang geen vrienden", bevestigt Baker. Kane heeft zijn Chelsea-collega aangeraden om vanmiddag niet in de buurt van de rechterkant te komen.

"Het is heel gek, omdat we allebei van Chelsea komen. En nu zijn we hier voor onze eigen carrière", besluit Kane. "We moesten elkaar eens tegenkomen. Het is een speciaal moment voor ons allebei om zo'n belangrijke wedstrijd te spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl