Dag 3: Dafne Schippers na afloop van de finale op de 100 meter
NOS Sport

De sport van zondag bij de NOS

Het is nog precies 250 dagen tot de Olympische Spelen in Rio de Janeiro starten en daarom blikt de NOS vanmiddag vooruit met een 'olympische uitzending'. Technisch directeur van NOC*NSF Maurits Hendriks is te gast in de studio en ook Dafne Schippers, Ranomi Kromowidjojo, Marianne Vos en Nouchka Fontijn vertellen over hun verwachtingen voor 2016.

Uiteraard wordt er ook nog gevoetbald in de eredivisie. Er staan vijf wedstrijden op het programma die via een liveblog op NOS.nl en bij Langs de Lijn op NPO Radio 1 te volgen zijn: Vitesse-NEC (12.30 uur), PEC Zwolle-Ajax, FC Groningen-ADO Den Haag, FC Utrecht-Heracles (14.30 uur) en PSV-AZ (16.45 uur).

Nominaties Sportgala

Voordat de 'olympische uitzending' start, maakt de NOS de nominaties bekend voor het Sportgala. Rond 15.00 uur vertelt Sjoerd van Ramshorst wie dit jaar de kanshebbers zijn voor Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het jaar. Ook de genomineerden voor talent, coach en paralympisch sporter worden bekendgemaakt.

Max Verstappen start in Abu Dhabi vanaf de elfde plaats

Daarnaast zijn er nog volop andere sporten die vandaag bij de NOS, live of in samenvatting, aandacht krijgen. Zo is er paardensport (Madrid Jumping met commentator Jan Roelfs), tennis (Davis Cup-finale tussen België en Groot-Brittannië) en autosport. Max Verstappen start vanaf de elfde positie in de laatste Formule 1-race van dit seizoen in Abu Dhabi.

Kuijt te gast bij Studio Voetbal

Om de zondag dan af te sluiten heeft Studio Voetbal 's avonds op NPO 1 Dirk Kuijt, Bert van Marwijk, Willem Vissers en Jan Mulder te gast.

De uitzendingen van zondag

Tijdstip Programma Medium
12.00 uur Liveblog NOS.nl Verslag van de vijf eredivisiewedstrijden Vitesse-NEC, PEC-Ajax, Groningen-ADO, Utrrecht-Heracles, PSV-AZ
13.10 uur Grandstand zondag  NPO 1, NOS.nl o.a. bekendmaking nominaties Sportgala, Maurits Hendriks in studio, PSV-AZ vooraf, finale Davis Cup
14.00 uurLangs de Lijn  NPO Radio 1 Eredivisie, Davis Cup, Formule 1, nominaties Sportgala
18.10 uurStudio Sport zondag NPO 1, NOS.nl o.a.  reportage Dafne Schippers in Zuid - Afrika, Ranomi Kromowidjodo op weg naar EK kortebaan, Formule 1 Abu Dhabi
19.00 uur Studio Sport Voetbal NPO 1, NOS.nl  Samenvattingen Vitesse-NEC, PEC-Ajax, Groningen-ADO, Utrrecht-Heracles, PSV-AZ 
22.00 uur Langs de LijnNPO Radio 1De top 5 met.... en verder aandacht voor PSV-AZ en een reportage over de eigen jeugd van NEC en Vitesse. 
22.17 uur Studio VoetbalNPO 1, NOS.nlMet Dirk Kuijt, Bert van Marwijk, Willem Vissers en Jan Mulder

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl