Lucas Andersen juicht na een doelpunt tegen Twente

FC Twente buigt ook voor Willem II

Het al zo geplaagde FC Twente heeft voor de vijfde keer op rij verloren. Dit keer bogen de Enschedeërs in eigen huis voor Willem II, dat met 3-1 zegevierde.

Lucas Andersen opende de score met een prachtig diagonaal schot en vijf minuten later tekende de Ajax-huurling met een fantastische vrije trap ook voor de 2-0. Hij had een hattrick kunnen realiseren binnen het half uur als Richairo Zivkovic hem niet over het hoofd had gezien bij een counter.

Hattrick Andersen

Maar die derde treffer kwam er alsnog, in de blessuretijd van de eerste helft, kort nadat Jari Oosterwijk wat terug had gedaan voor de Tukkers: Andersen soleerde door de Twentse defensie en de 21-jarige Deen rondde vervolgens koeltjes af.

De tweede helft bood bar weinig vertier, omdat de Tilburgers zich beperkten tot het verdedigen van de voorsprong en Twente niet bij machte bleek een fatsoenlijke aanval op touw te zetten.

In de slotfase viel vooral het geduw, getrek en gemekker op en arbiter Jeroen Manschot trok vijf gele kaarten in tien minuten. Peet Bijen mocht blij zijn met geel, want rood was op zijn plaats geweest toen hij Andersen ruw omvertrok.