Daley Blind met een tackle op Jamie Vardy
NOS Voetbal

United pakt punt bij koploper Leicester

Leicester City en Jamie Vardy blijven imponeren in de Premier League. De ploeg, na vorig weekeinde de trotse koploper in Engeland, hield zaterdagavond concurrent Manchester United op 1-1.

United, met Daley Blind in de basis en Memphis Depay op de bank, zag dat Vardy in de 24ste minuut toesloeg uit een counter. De Engelse spits werd in de diepte aangespeeld, was sneller dan de United-defensie en haalde laag uit. David de Gea was kansloos.

Het was de elfde wedstrijd op rij waarin de Engelse spits trefzeker was - een nieuw record in de Premier League. Het oude deelde hij sinds vorige week met Ruud van Nistelrooij.

Depay valt in

Nog voor rust kon de ploeg van Louis van Gaal iets terugdoen via Bastian Schweinsteiger. Hij kopte binnen op een hoekschop van Blind. Na rust viel Depay in voor Wayne Rooney in de 68ste minuut, maar ook hij kon niets meer aan de stand veranderen.

Door de remise in Leicester greep Manchester City, dat eerder op de dag won van Southampton, opnieuw de leiding in de Premier League. City heeft evenveel punten als Leicester, maar een beter doelsaldo: 30-14 om 23-11. United volgt op één punt.

Arsenal kan zondagmiddag op gelijke hoogte komen met beide City's als de Gunners winnen bij Norwich City.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl