De spelers van PSG vieren de 1-0 van Edinson Cavani

PSG verslaat Troyes bij terugkeer in Parijs

Paris Saint-Germain heeft de eerste voetbalwedstrijd in Parijs sinds de aanslagen van 13 november gewonnen. Tegen hekkensluiter Troyes werd het in het Parc des Princes 4-1. Edinson Cavani, Zlatan Ibrahimovic, Layvin Kurzawa en Jean-Kévin Augustin maakten de doelpunten voor PSG.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een indrukwekkend eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Een enorme Franse vlag werd uitgerold op het veld en een orkest speelde het clublied van PSG en het Franse volkslied. Ook was er een minuut stilte. Op de tribunes van het Parc des Princes waren onder anderen premier Manuel Valls, oud-president Nicolas Sarkozy en burgemeester van Parijs Anne Hidalgo aanwezig.

PSG andermaal oppermachtig

Op het veld was het een ongelijke strijd. Voor rust maakte de formatie van Laurent Blanc, met Gregory van der Wiel in de basis, 'slechts' één doelpunt, maar dat was wel een hele fraaie. Ángel di Maria gaf een geweldige assist met buitenkant voet, die door Cavani in één keer uit de lucht binnen werd geschoten.

Na rust verdubbelde Ibrahimovic de score. Hij benutte een penalty, die door Lucas was verdiend. De twee talenten Kurzawa en Augustin troffen van afstand doel. Thomas Ayasse redde in blessuretijd de eer nog voor Troyes. De middenvelder verraste doelman Kevin Trapp met een schitterende boogbal.

PSG staat een straatlengte voor op de concurrentie. Eerste achtervolger Lyon, dat gisteren met 4-2 van Montpellier verloor, volgt op liefst zestien punten.

• EPA
    De spelersbus van Paris Saint-Germain arriveert bij het stadion
  • AFP
    De beveiliging rondom het Parc des Princes was zeer streng
  • AFP
    Voorafgaand aan de wedstrijd was er een indrukwekkend eerbetoon aan de slachtoffers
  • EPA
    Lucas Moura, Kevin Trapp en Thiago Silva tijdens de minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd

Wedstrijd in het Stade de France verplaatst

Overigens zou er in het Stade de France in Saint-Denis, waar drie zelfmoordterroristen een mislukte aanslag pleegden op 13 november, vandaag ook een rugbywedstrijd in de Franse competitie worden gespeeld. Deze werd echter naar een ander stadion verplaatst omdat de politie de veiligheid van de bezoekers niet kon garanderen.