Luis Suárez, Neymar en Lionel Messi vieren een doelpunt

Supertrio leidt Barcelona opnieuw naar zege

In de Primera División heeft koploper FC Barcelona door doelpunten van Neymar, Luis Suárez en Lionel Messi in Camp Nou met 4-0 gewonnen van Real Sociedad.

Atlético Madrid blijft in het spoor van Barcelona. De nummer twee won met 1-0 van Espanyol. Real Madrid, derde op de ranglijst, speelt zondag tegen Eibar.

Barcelona oppermachtig

De afgelopen vijf jaar is Sociedad in Baskenland een kwelgeest voor Barcelona (vier nederlagen, één gelijkspel), maar in Camp Nou hebben de Catalanen meestal weinig te duchten van de blauw-witten.

Ook nu was Barcelona vanaf het begin de baas. De paal voorkwam vroeg succes voor Andrés Iniesta, maar Neymar en Luis Súarez (beiden na een assist van Dani Alves) waren voor de rust wel trefzeker. Na de pauze scoorde Neymar uit een voorzet van Jérémy Mathieu en rondde Lionel Messi een fraaie combinatie af.

Antoine Griezmann juicht na zijn vroege treffer tegen Espanyol

In Madrid scoorde Antoine Griezmann al in de derde minuut voor Atlético. De thuisploeg kreeg voldoende kansen op meer, maar rondde slordig af waardoor het tot de slotminuut spannend bleef.

Atlético heeft na dertien wedstrijden vier punten minder verzameld dan Barcelona, dat met 33 punten de ranglijst aanvoert. Real Madrid heeft (met een wedstrijd minder) 24 punten.