Kevin De Bruyne viert zijn doelpunt tegen Southampton

City thuis te sterk voor de Saints van Koeman

Manchester City heeft in eigen huis met 3-1 van Southampton gewonnen en mag zich in elk geval even koploper noemen in de Premier League. Vanavond is namelijk de topper tussen Leicester City en Manchester United.

City stond al na 20 minuten op 2-0. Kevin de Bruyne schoot binnen na een voorzet van Raheem Sterling en Fabian Delph maakte er 2-0 van met een door Virgil van Dijk van richting veranderd schot.

Ronald Koeman coacht zijn ploeg in de wedstrijd tegen Machester City

Kort daarna belandde een pegel van Van Dijk op de kruising. Ronald Koemans Southampton deed na rust wat terug via Shane Long (kopbal). City drong aan, zag een paar pogingen stranden op doelman Maarten Stekelenburg, maar die was kansloos toen Aleksandar Kolarov uithaalde met links na een voorzet van De Bruyne.

Bij Southampton, dat naar plaats negen zakte, zat Jordy Clasie negentig minuten op de bank.

Newcastle, Van Aanholt

Opvallend was de eclatante zege van Crystal Palace op Newcastle United: 5-1. De thuisploeg steeg daardoor naar plaats zeven, terwijl de Magpies (met Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum in de basis en Siem de Jong als invaller) op plek achttien bleef steken.

Bij Sunderland opende Patrick van Aanholt in de 82ste minuut de score in het duel met Stoke City. Twee minuten later besliste Duncan Watmore de wedstrijd: 2-0. Jeremain Lens viel in de 54ste minuut in bij Sunderland. Aan de andere kant stond Erik Pieters in de basis en viel Ibrahim Afellay (85') in. Marco van Ginkel zat op de bank bij Stoke City.