Hockeyers dankzij mooie goals langs Argentinië

Nederland wint van Argentinië op HWL

De Nederlandse hockeyers hebben hun tweede wedstrijd in de finale van de Hockey World League met 3-2 gewonnen van Argentinië. De doelpunten waren niet alleen stukken talrijker dan een dag eerder in het duel met Duitsland (0-0), ze waren ook veelal van grote schoonheid.

Wat te denken van de openingstreffer van Thierry Brinkman. De jonge aanvaller raakte met een knappe aanname zijn tegenstander kwijt en verraste vervolgens de Argentijnse keeper met een hard backhandschot door het midden van het doel.

Oranje loopt uit

De 2-0 van Seve van Ass was wat gelukkig, omdat zijn inzet een beslissend zetje kreeg van de Argentijn Matias Rey. Daar ging echter wel een mooie individuele actie van Van Ass aan vooraf.

Oranje viert de treffer van Seve van Ass

Maar de derde Nederlandse goal, die ook nog in de eerste helft werd gemaakt, was toch wel de mooiste. Robert van der Horst zette met een splijtende pass Jeroen Hertzberger vrij in de cirkel. Die bereikte op zijn beurt Roel Bovendeert, die vlak voor het doel kon afmaken.

Peillat op stoom

Hoewel Pirmin Blaak, die dit keer de voorkeur kreeg boven Jaap Stockmann, zijn doel met een paar goede reddingen aanvankelijk enige tijd had schoongehouden, was het met die comfortabele 3-0 voorsprong niet veel later alweer gedaan.

Dat Argentinië met goals kort voor en na rust tot 3-2 terugkwam, is volledig op het conto te schrijven van strafcornerkanon Gonzalo Peillat. Als speler van HGC was hij er nog niet in geslaagd om Blaak te passeren, maar als international had hij daar in Raipur tot tweemaal toe geen moeite mee.

Zijn doelpunten brachten de spanning terug in de wedstrijd, maar zorgden er ook voor dat Oranje werd wakker geschud. De ploeg van Max Caldas speelde het vervolgens slim uit, waardoor het in de slotfase niet meer in serieuze problemen kwam.

Duitsland speelt weer gelijk

In dezelfde poule speelde gastland India met 1-1 gelijk tegen Duitsland. Na de 0-0 tegen Nederland dus het tweede gelijkspel voor de Duitsers. India pakte daarmee het eerste punt van de HWL. Maandag is dat de laatste tegenstander van Nederland in de groepsfase.