Max Verstappen moet toestaan dat zijn teamgenoot Carlos Sainz voor hem van start gaat
NOS Sport

Verstappen start vanaf elfde positie in Abu Dhabi

Max Verstappen gaat zondag in Abu Dhabi tijdens de afsluitende grand prix van het seizoen van start van de elfde positie. De Toro Rosso-coureur slaagde er onder toeziend oog van Edgar Davids tijdens de kwalificaties net niet in om Q3, waarin alleen de tien snelste coureurs een tijd mogen neerzetten, te bereiken.

Met die elfde positie moet Verstappen toestaan dat zijn ploeggenoot Carlos Sainz hem nipt voor is. De Spanjaard haalde de toptien namelijk net wel. Daardoor is het onderlinge 'kwalificatie-klassement' in het voordeel van Sainz beslist. Hij was tien van de negentien kwalificaties sneller dan Verstappen.

Verstappen mikt op punten

Verstappen was gematigd tevreden met zijn optreden op zaterdag. "Het ging prima, steeds beter en beter, alleen de laatste run kon ik niet goed voorbereiden doordat er veel verkeer was. Maar dat hoort er nu eenmaal bij", zegt de 18-jarige Nederlander op zijn website.

Hij mikt op een beter resultaat in de race. "Ik hoop op punten natuurlijk. Ik mag morgen op nieuwe banden starten, dus ik moet proberen om in het begin meteen mensen in te halen."

Rosberg op pole

De polepositie is voor de zesde keer op rij een prooi geworden voor Nico Rosberg. De Duitser was met een miniem verschil sneller dan zijn Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton.

Voor Sebastian Vettel draaide de kwalificatie uit op een mislukking. De nummer drie in de WK-stand overleefde de eerste schifting niet. Hij moet zondag starten vanaf de zestiende positie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl