NOS SportAangepast

Goud voor Russinnen en Zweden op EK curling

Op de EK curling in het Deense Esbjerg hebben de Russische vrouwen de titel veroverd. Eerder vandaag pakte Zweden de titel bij de mannen.

Rusland werd na 2006 en 2012 voor de derde keer Europees kampioen. In de finale wonnen ze met 6-4 van Schotland, dat al voor de elfde keer genoegen moest nemen met het zilver.

De Russinnen, in de groepsfase ook al te sterk voor Schotland, stonden in de finale geen enkele keer op achterstand. Skip Anna Sidorova en Margarita Fomina maakten ook deel uit van het team dat in 2012 Europees kampioen werd. Ook toen werd Schotland in de finale nipt verslagen (6-5).

Niklas Edin, de skip van de Zweedse curlingheren

Zweden slaan toe in verlenging

De Zweedse curlingmannen hadden in de spannende finale een extra end nodig om Zwitserland met 7-6 te verslaan.

Titelhouder Zweden, dat voor de negende keer Europees kampioen is, had in de groepsfase slechts vijf van de negen wedstrijden gewonnen, maar was in de halve finales te sterk voor het tot dan toe ongeslagen Noorwegen.

De ploeg van skip Niklas Edin maakte in de finale twee keer een achterstand ongedaan, maar verspeelde in het tiende end een 6-4 voorsprong. In de verlenging sloegen de Zweden alsnog toe. Daardoor moesten de Zwitsers voor de vijfde keer genoegen nemen met zilver.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl