Nicky Kuiper
NOS Voetbal

Nicky Kuiper vecht bij Willem II voor laatste kans

Nicky Kuiper is pas 26 jaar oud maar heeft de blessuregeschiedenis van een routinier. In vijf jaar tijd is hij drie keer geopereerd aan zijn rechterknie, terwijl hij aan zijn linkerknie twee keer de kruisband en een keer de buitenband heeft gescheurd.

Na jaren van vallen en opstaan probeert Kuiper de draad nu weer op te pakken bij Willem II, maar speelminuten heeft hij nog niet gemaakt. Kuiper zat zelfs nog maar één keer op de bank. Een kuitblessure gooide roet in het eten. "Ik weet dat dit mijn laatste kans is."

Blessure vlak voor kampioenswedstrijd

"Mijn eerste blessure was vlak voor de kampioenswedstrijd van FC Twente in het seizoen 2009-2010. Toch voelde ik me wel onderdeel van dat kampioenschap. Ik heb zestien wedstrijden gespeeld en zeker mijn bijdrage geleverd."

Hoe anders was dat een jaar later. "Het had mijn seizoen moeten worden, maar dat werd het niet. In augustus 2010 raakte ik geblesseerd aan mijn linkerknie. Ik ging revalideren in Zeist en toen raakte ik opnieuw geblesseerd. Elke dag zat ik twee keer anderhalf uur in de auto, daar werd ik wel verdrietig van."

De knie is een heel zwak punt in mijn lichaam geworden. Het beheerst mijn hele leven.

Nicky Kuiper

"Ik moet nu elke ochtend eerst een paar stappen zetten voordat ik echt op gang kan komen. Dat zal altijd zo blijven. Ik wandel veel met de hond, soms voel je dan dat het niet lekker gaat. Daar zal ik mee moeten leren omgaan. De knie beheerst mijn hele leven", zegt Kuiper.

'Ik stop ermee'

Tijdens een oefenwedstrijd met FC Twente scheurde Kuiper opnieuw zijn kniebanden. "Toen dacht ik: ik stop ermee. Maar mensen om me heen zeiden: nee joh, je moet niet stoppen. Toen besloot ik er toch voor te gaan en ging ik op zoek naar de beste arts om alles goed in elkaar te zetten." Die arts vond Kuiper in Antwerpen, waar hij zich liet opereren.

  • Pro Shots
    Nicky Kuiper moet tijdens een traingskamp in 2011 geblesseerd het veld verlaten
  • Pro Shots
    Nicky Kuiper op de trainer van FC Twente met Nacer Chadli en Bryan Ruiz
  • Pro Shots
    Nicky Kuiper (nummer 5) speelde vijf interlands voor Jong Oranje

Afgelopen voorjaar was Kuiper bij de afscheidswedstrijd van Tim Cornelisse. "Niet om te spelen, maar gewoon als toeschouwer. Toen kwam Jurgen Streppel naast me zitten. Ik zei dat ik in de zomerstop weer fit zou zijn. Ik heb de voorbereiding meegedaan en heb zo een contract afgedwongen."

En nu is het voor Kuiper wachten op de eerste speelminuten in de eredivisie voor Willem II.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl