Teleurstelling bij Hakim Ziyech
NOS Voetbal

'Ziyech moet zich anders uiten en het voortouw nemen'

Hij was de uitblinker bij FC Twente aan het begin van het seizoen. Hakim Ziyech. Vooral dankzij hem sprokkelden de Tukkers de negen punten bij elkaar. Maar de laatste weken valt Ziyech ook vooral op door een nonchalante 'het hoeft niet meer zo' houding. "We zijn druk met hem bezig", zegt zijn trainer René Hake.

De woorden waren veelzeggend, na de 5-0 nederlaag tegen Feyenoord vorige week. "Ik zal wel moeten hè", antwoordde Ziyech op de vraag of hij het nog een maand volhoudt bij Twente. Weer een dikke nederlaag, want de week daarvoor ging Twente al met 1-4 onderuit tegen Heerenveen. Aan alles is bij Ziyech te zien dat hij er een beetje moedeloos van wordt.

'Hij moet elke wedstrijd het maximale geven'

Die moedeloze houding van Ziyech moet anders, vindt Hake. "Dit is iets waar hij mee moet leren omgaan. Van binnen is hij een andere Ziyech dan dat hij uitstraalt." Bij de club wordt er ook van alles aan gedaan. "Hij probeert er zelf alles aan te doen om dat te veranderen, maar ook wij zijn druk met hem bezig. Hij moet zich anders uiten en het voortouw nemen in het veld", vindt Hake.

Toch valt er wel iets te zeggen voor de moedeloosheid van Ziyech, want de situatie bij Twente wordt er niet echt rooskleuriger op. Zeker niet met de extra onrust van de afgelopen week er nog bij. De club lijkt naar de filistijnen te gaan, dus wat heeft het voor Ziyech nog voor zin?

"Zo moet hij natuurlijk niet denken, als hij al zo denkt", zegt Hake. "Hij moet elke wedstrijd gewoon het maximale geven. Voor de club, voor het team en ook voor zichzelf. Hij moet zich niet laten afleiden, dat is uiteindelijk de kunst."

Ziyech: als kleine jochies van veld geveegd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl