Trump doet gehandicapte verslaggever na
NOS Nieuws

Trump eist excuses na imitatie gehandicapte journalist

Donald Trump eist excuses van The New York Times. Volgens de Republikeinse presidentskandidaat heeft hij niets fout gedaan toen hij een journalist met een handicap nadeed.

Trump maakte afgelopen week tijdens een campagnebijeenkomst verslaggever Serge Kovaleski belachelijk omdat die zichzelf zou hebben tegengesproken in verschillende artikelen over moslims. Trump maakte daarbij spastische bewegingen.

The New York Times sprak schande van de imitatie, omdat Kovaleski een spierziekte heeft waardoor hij zijn handen niet goed kan bewegen. Trump zou dat hebben kunnen weten, omdat Kovaleski hem meerdere keren heeft ontmoet.

Hele pief

Volgens de presidentskandidaat wilde hij niet iemand met een beperking nadoen, maar een journalist die kruiperig een verklaring moet terugnemen.

"Kovaleski vindt zichzelf een hele pief als hij denkt dat ik hem na al die tijd nog kan herinneren - als ik hem ooit al heb ontmoet", zegt Trump in een verklaring over het incident. Trump voegt eraan toe dat hij "een van de beste geheugens aller tijden heeft".

In zijn verklaring beticht Trump Kovaleski ervan dat hij "de aandacht wil trekken". Hij spelt daarbij de naam van Kovaleski verkeerd. "Hij moet ermee stoppen en gewoon weer verslag gaan doen voor een krant die snel ten onder gaat."

The New York Times is niet van plan excuses aan te bieden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl