NOS Voetbal

De Jong laat de kop niet hangen na krankzinnige avond

De Jong: krankzinnig in de verkeerde zin van het woord

Het was een krankzinnige avond in Leeuwarden. "Maar wel in de verkeerde zin van het woord. Een vervelende avond", sprak SC Cambuur-trainer Henk de Jong na de 3-2 thuisnederlaag in de degradatiekraker tegen De Graafschap.

"De goals die wij weggeven, daar is niet tegenaan te voetballen", aldus De Jong. "En als we dan wel terugkomen, wat we de tweede helft gelukkig wel deden, dan schiet die vent een fantastische vrije trap binnen. Het is een net-niet-situatie waar we elke week inzitten."

De resultaten willen bij Cambuur maar niet komen, maar paniek is er volgens De Jong nog niet. "We gaan niet de kop laten hangen. Dat zou niet best zijn met nog twintig wedstrijden te spelen." Maar is de positie van de trainer in gevaar? "Dat weet ik niet. Ik doe 100 procent mijn best. Ik kom voor de club op. We trainen op een goede manier. Maar als ik ervoor verantwoordelijk voor gesteld, dan is het zo."

Tarfi probeerde gewoon een zwabberbal te geven

De boosdoener voor Henk de Jong was Karim Tarfi, de maker van de wonderschone 3-2, vlak voor tijd. Is hij een specialist? "Zo noem ik mezelf niet", aldus de bescheiden Belg. "Ik train er vaak op en soms vliegen de ballen erin. Vandaag was dat het geval. Ik probeerde gewoon een zwabberbal te geven. Misschien heeft de wind ook meegeholpen."

Tarfi is afkomstig uit Brussel, dat de afgelopen week in de greep van terreurdreiging was. "De voorbije weken was voetbal toch een beetje minder van belang, door de gebeurtenissen in Parijs en België", zei Tarfi. "Het was een beetje een raar gevoel, maar we moesten de focus houden op het voetbal. Ik hoop dat ik mijn familie heb kunnen plezieren met een klein lichtpuntje na de voorbije weken."

Vreman: iedereen leeft hiernaartoe

De Graafschap-trainer Jan Vreman was, met de eerste seizoenszege op zak, een gelukkig man. "Of het dikverdiend is? Dat maakt niet uit", aldus Vreman. "In de eerste helft hadden we wel kunnen uitlopen. We hadden genoeg kansen."

Na de aansluitingstreffer voor Cambuur, vlak voor rust, werd het toch weer benauwd. "Dan gaan zij er weer in geloven. We zijn wel blijven knokken. En na de rode kaart van Robin Pröpper moet je al blij zijn als je nog een punt kan pakken."

Maar het werden er dus drie, dankzij de vrije trap van Tarfi. De ontlading bij de spelers en de meegereisde fans was enorm. "Iedereen leeft ernaartoe. Iedereen werkt en gaat voor elkaar. Maar we zijn er nog lang niet", concludeerde Vreman.

Overgoor: over de eerste helft wil ik niet praten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl