Jinty Caenepeel

FC Eindhoven wint topper bij Go Ahead Eagles

De topper in de Jupiler League tussen Go Ahead Eagles en FC Eindhoven is door de bezoekers uit Brabant gewonnen: 1-2. Na zes zeges in De Adelaarshorst leed Go Ahead zijn eerste puntenverlies.

Na een counter over links tekende Jinty Caenepeel voor de 0-1 uit een voorzet van Jari Vandeputte. Randy Wolters maakte vlak voor rust met een hard schot de 1-1 na een technisch hoogstandje van Leon de Kogel.

Swinkels de man na rust

Kort na rust eiste doelman doelman Ruud Swinkels de hoofdrol op. Eerst voorkwam hij de 2-1 door Wolters en zijn aansluitende verre uittrap belandde bij Caenepeel. Diens voorzet werd door Tom Boere binnen gekopt.

FC Eindhoven creëerde vervolgens veel meer kansen op de 1-3 dan Go Ahead op de gelijkmaker. Zo kreeg Caenepeel een vrije schietkans na opnieuw een uittrap van Swinkels, maar de Belg trof de lat. Diep in blessuretijd voorkwam Swinkels met een fabelachtige reflex nog wel de 2-2 van invaller Teije ten Den.

Sparta wint zevende thuisduel wel

Koploper Sparta behield op Het Kasteel wel zijn maximale score. Helmond Sport werd verdiend, maar moeizaam met 2-1 verslagen. Tegen de verhouding in zette Roel van de Zande Helmond Sport op 1-0 na een onvervalste scrimmage.

Sparta kwam goedkoop aan de 1-1. Thomas Verhaar scoorde vanaf de stip, maar de door Edwin van de Graaf gegeven strafschop was onterecht. Loris Brogno werd namelijk buiten de zestien gehaakt. Verhaar tekende na rust voor de 2-1 met een strak schot in de kruising van zo'n 18 meter.

De Rotterdammers vergaten vervolgens het duel te beslissen en wankelden nadrukkelijk in de slotfase. De 2-2 bleef de koploper echter bespaard.