NOS Voetbal

Schaars vindt zichzelf nog te goed voor Ooijer-rol

Schaars: ik vind mezelf een hele belangrijke voetballer

Met een tirade op het trainingsveld zette Stijn Schaars de spelersgroep van PSV begin deze week op scherp. De 31-jarige middenvelder kan belangrijk zijn in 'de kleedkamer', zoals dat in de voetballerij heet. Schaars zelf is echter nog niet klaar om zich in zo'n rol te schikken.

"Veel mensen zeggen dat ik een soort Ooijer kan zijn, maar daar ben ik echt nog veel te goed voor."

"Jongens hebben gewoon een eigen B.V. hier!", riep Schaars maandag verontwaardigd tegen zijn collega's. "Op dat moment kwam eruit wat er al een paar maanden zat. Nou ja, dan zeg je dat een keer", legt hij een paar dagen later uit. "Het was een bepaalde emotie. Ik vond en vind dat te veel jongens met zichzelf bezig zijn, terwijl het om het team draait. Het gaat om PSV."

Twee dagen na zijn uitspatting speelde PSV in de Champions League knap gelijk tegen Manchester United (0-0). Schaars speelde zelf niet, zoals hij ook een groot gedeelte van de competitiewedstrijden vanaf de bank bekeek.

Ik vind mezelf een hele belangrijke voetballer.

Stijn Schaars

Ook dat leidt tot frustratie bij de middenvelder. "Ik vind mezelf een hele belangrijke voetballer. Ik heb alleen lang een blessure gehad en er zijn andere jongens die het ook goed gedaan hebben, maar dat neemt niet weg dat ik soms met frustratie op de bank zit", zegt Schaars.

Zijn contract loopt na dit seizoen af. En dan? Zelf wil hij eigenlijk "gewoon lekker voetballen." Schaars: "Ik ben ambitieus, ik ben een liefhebber. Voorlopig ligt mijn focus bij PSV. In april of mei moeten we maar verder kijken."

De frustratie tegenover zijn medespelers is Schaars in ieder geval even kwijt sinds zijn uitspatting. "Die zit er nu niet meer. Maar ik meen nog steeds wat ik gezegd heb. Het gaat erom dat het is aangekomen bij de jongens."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl